Изберете страница

Овен – Седмичен хороскоп за 14 – 20 януари, 2024 г.

ян. 6, 2024 | Седмичен Хороскоп, Хороскопи

Седмицата от 14 януари 2024 г. започва с каскада от небесни събития, които танцуват по небето и оформят събитията за Овена. Като Овен вие сте свикнали с огнената енергия на вашия знак и често водите инициативата с пионерския си дух. Тази седмица обаче ви приканва да навлезете по-дълбоко, изследвайки тънкостите на вашия вътрешен и външен свят.

РЕКЛАМА

неделя, 14 януари

Седмицата започва с Луната, която се плъзга в мистичните води на Риби, осветявайки вашия 12-и дом на подсъзнанието, тайните и уединението. Този транзит изисква от вас да се оттеглите малко от обичайния си забързан ритъм, за да размишлявате върху най-съкровените си мисли. Това е време, в което да се вслушате в интуицията си и да обърнете внимание на сънищата си – както буквални, така и метафорични. Едновременно с това преминаването на Меркурий в Козирог насочва фокуса към вашия 10-ти дом на кариерата и обществения имидж. Планетата на комуникацията в този земен знак насърчава практическото мислене за професионалните ви цели. Това е подходящо време за изработване на стратегии за кариерно израстване, като се набляга на ясната и структурирана комуникация.

Вторник, 16 януари

С навлизането на Луната във вашия знак, Овен, настъпва осезаема промяна в енергията. Активира се 1-ви дом, вашият дом на Аз-а, който подчертава личните ви стремежи и физическата ви жизненост. Този лунен транзит засилва естествения ви ентусиазъм и напористост в Овен. Възможно е да се чувствате по-склонни да поемате инициативата, особено в лични проекти. В същия ден Слънцето образува секстил с Нептун. Този нежен аспект засяга както 12-ия ви дом на духовността, така и 1-ия ви дом на себе си. Насърчаваме ви да съчетаете напористата си енергия с доза състрадание и интуиция. Това е ден за балансирани действия – бъдете напредничави, но внимателни, динамични, но съпричастни.

РЕКЛАМА

Четвъртък, 18 януари

Преходът на Луната в Телец през този ден премества фокуса ви към втория ви дом на финансите, ценностите и самоуважението. Телецът, знакът, който обича стабилността и комфорта, ви насърчава да обмислите материалните си ресурси. Това е отлично време да преразгледате бюджета, инвестициите и навиците си за харчене. В същия ден Меркурий в Козирог прави секстил със Сатурн в Риби, свързвайки 10-ти и 12-ти дом. Този аспект внася сериозен тон в мислите ви, особено по отношение на кариерата и скритите ви страхове или ограничения. Това е момент да се изправите срещу всички подсъзнателни блокажи на професионалния ви успех, като използвате дисциплината на Сатурн и яснотата на Меркурий, за да преодолеете бариерите.

Петък, 19 януари

Тригонът на Меркурий с Юпитер в този ден е особено благоприятен, като засяга вашия 10-ти дом на кариерата и 2-ри дом на личните ресурси. Този хармоничен аспект предполага потенциални възможности за растеж в професионалния ви живот, които биха могли да имат и финансови ползи. Това е време, в което упоритата работа може да се отплати, водейки до признание или доходоносно предложение. Същевременно обаче аспектът квадрат Венера – Нептун хвърля малко мъгла върху 9-ия ви дом на висшето образование и пътуванията и 12-ия ви дом на скритите дела. Бъдете предпазливи при поемането на ангажименти, свързани с пътуване, образование или духовни занимания, тъй като нещата може да не са толкова ясни, колкото изглеждат.

РЕКЛАМА

Събота, 20 януари

Слънцето в съвпад с Плутон в Козирог на този ден внася мощна енергия във вашия 10-и дом. Този аспект говори за трансформация и динамика на властта в кариерата или общественото ви положение. Това е време, в което може да се сблъскате със значителни промени в професионалния си живот, изискващи от вас да отстоявате властта си или да се справяте с авторитетни фигури. С навлизането на Луната в Близнаци, която активира вашия 3-ти дом на общуването, се набляга на диалога, ученето и кратките пътувания. Взаимодействията ви с братя и сестри, съседи и близки членове на общността може да станат по-значими. И накрая, Марс в тригон с Лилит, включващ вашия 10-ти дом на кариерата и 6-ти дом на ежедневната работа и здравето, предполага намирането на баланс между амбициите ви и ежедневните ви задължения. Този аспект ви насърчава да съгласувате кариерните си цели с ежедневните си практики, като гарантирате, че стремежът ви към успех не застрашава благосъстоянието ви.

Pin It on Pinterest

Сподели