Изберете страница

Китайски Зодиак – Всичко за зодия Свиня

дек. 17, 2023 | Зодиакални Знаци - Публикации, Китайски Зодии

Факти за Зодия Свиня/Прасе

 

Категория Детайли
Зодиакален знак Свиня
Години 1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019
Елемент Дърво, Огън, Земя, Метал, Вода (в зависимост от годината)
Ин/Ян Ин
Късметлийски числа 2, 5, 8
Некъсметлийски числа 1, 7, 9
Късметлийски цветове Жълто, Сиво, Кафяво
Некъсметлийски цветове Червено, Синьо
Късметлийски цветя Хризантема, Бегония
Късметлийски посоки Север, Североизток
Най-добро съвпадение Коза, Заек
Най-лошо съвпадение Змия
Съвместимост Съвместим с Коза и Заек; несъвместим с Змия
Ключови думи за личността Щедър, Умен, Спокоен, Дружелюбен
Силни страни Толерантен, Оптимистичен, Сърдечен, Справедлив
Слабости Наивен, Материалистичен, Пасивен, Лесно повлиян
Най-подходящи кариери Изкуство, Образование, Здравеопазване, Гостоприемство, ПР специалист, Интериорен дизайнер, ИТ специалист, Финансов анализатор

Основни черти

Свинята, възхитителен знак в китайския зодиак, е известна със своята искреност, щедрост и лесна за възприемане природа. Хората, родени в Годината на Свинята, често се възприемат като символи на богатство и късмет. Те се характеризират с нежен и състрадателен темперамент, което ги прави обичани в социалните им среди.

Личност

 • Нежна и състрадателна: Прасетата притежават естествена съпричастност и доброта, което ги прави достъпни и харесвани от околните.

 • Искреност и честност: Известни са с прямотата си и не обичат излишните усложнения, като ценят честността над всичко в общуването си.

 • Приятни и общителни: Въпреки че не са от най-общителните, Свинете обичат да общуват и често са сърцето на своите семейства и приятелски групи.

 • Щедри и безкористни: Те често поставят нуждите на другите пред своите собствени, като проявяват забележителна степен на безкористност.

 • Търпеливи и толерантни: Свинете проявяват изключително търпение и разбиране в повечето ситуации, като рядко губят самообладание.

РЕКЛАМА

Силни страни

 • Състрадателни лидери: Свинете се справят отлично с ръководни функции, при които съпричастността и разбирането са от ключово значение.

 • Надеждност и доверие: Честната им природа ги прави надеждни в личните и професионалните отношения.

 • Адаптивност: Свинете се приспособяват лесно към различни ситуации, като се възползват максимално от това, което имат.

 • Трудолюбиви и упорити: Когато се ангажират с дадена цел, Свинете работят неуморно за постигането ѝ, често с голям успех.

Слаби страни

 • Наивност: Тяхната доверчивост понякога ги кара да се възползват от нея.

 • Нерешителност: Свинете могат да се затруднят при вземането на важни решения, особено под натиск.

 • Склонност към прекаляване: Понякога те могат да прекалят с удоволствията, което води до проблеми като прекомерни разходи или пренебрегване на отговорностите.

 • Избягване на конфликти: Свинете предпочитат хармонията, което може да ги накара да избягват необходимите конфронтации.

Съвместимост

 • Най-малко съвместими: Змия, Маймуна – Различията в начина на живот и ценностите могат да доведат до недоразумения с тези знаци.
 • Най-силно съвместими: Заек, Коза – Тези знаци споделят любовта на Свинята към хармонията и комфорта.
РЕКЛАМА

Кариера и работа

Свинете се отличават с кариера, която им позволява да се грижат за другите и да предоставят услуги. Те са подходящи за роли, в които емпатичната им природа може да се окаже силна страна.

 • Здравеопазване: Тяхната грижовна природа ги прави отлични професионалисти в областта на медицинските сестри, терапията и здравеопазването.
 • Гостоприемство и кулинария: Свинете обичат храната и уюта, което ги прави отлични готвачи или мениджъри в сферата на хотелиерството.
 • Благотворителна дейност: Безкористната им природа ги насочва към роли, в които могат да променят живота на другите.
 • Творчески изкуства: Свинете често имат творчески наклонности и постигат успехи в области като писане, изкуство или музика.
 • Образование: Тяхното търпение и доброта ги правят изключителни учители и възпитатели.
РЕКЛАМА

Любов и взаимоотношения

Свинете в китайския зодиак са известни със своята сърдечна и любяща природа. Те търсят партньори, които оценяват тяхната доброта и са също толкова всеотдайни. Връзките на Свинете се градят на взаимно уважение, разбиране и емоционална подкрепа. Те ценят партньор, който може да сподели любовта им към удоволствията на живота и да предложи чувство на стабилност и лоялност.

В една процъфтяваща връзка Свинете са:

 • Грижовни и нежни: Те са изключително грижовни и отдадени на партньорите си, като често излизат извън рамките на възможностите си, за да осигурят щастието им.
 • Емпатични и разбиращи: Свинете имат отлична способност да се вживяват в чувствата на партньора си, което спомага за дълбока емоционална връзка.
 • Верни и непоколебими: Лоялността е крайъгълен камък на техния подход към връзките и те са силно ангажирани, когато се влюбят.
РЕКЛАМА

Здраве

Свинете трябва да се грижат за цялостното си благосъстояние, като се фокусират върху поддържането на баланс както във физическото, така и в психическото си здраве. Те трябва да възприемат здравословен начин на живот, който включва избор на питателна храна и редовни физически дейности. Свинете обичат да се отдават на удоволствията в живота, така че умереността е ключът към избягването на здравословни проблеми.

За да си осигурят добро здраве, Свинете трябва:

 • Да намерят баланс в начина си на живот: Балансирането на удоволствията със здравословни навици е от съществено значение за Свинете.
 • Да се занимават редовно с физически упражнения: Дейности като ходене, плуване или йога могат да бъдат полезни за физическото им здраве и емоционалното им благополучие.
 • Да отдават приоритет на психичното здраве: Отделянето на време за релаксация и дейности за намаляване на стреса е важно за тяхното психическо здраве.

Финанси

Свинете обикновено са разумни по отношение на финансите си и предпочитат сигурността пред рисковите начинания. Те умеят да спестяват пари за бъдещи нужди и често се смятат за финансово стабилни. Любовта им към комфорта и лукса обаче понякога може да доведе до прекомерни разходи.

За да бъдат финансово стабилни, Свинете трябва да:

 • Да планират разумно бюджета си: Следенето на разходите и редовното спестяване ще ви помогнат да поддържате финансова сигурност.
 • Да избягват импулсивните разходи: Да се съобразяват с навиците си за харчене е от решаващо значение за предотвратяване на финансово напрежение.
 • Да инвестират внимателно: Вземането на добре обмислени инвестиционни решения е от ключово значение за увеличаване на богатството им.
РЕКЛАМА

Подходящи хобита

Свинете се наслаждават на хобита, които им носят релаксация и щастие. Те са привлечени от дейности, които им позволяват да се отпуснат и да се насладят на по-простите удоволствия от живота.

 • Готвене и печене: Експериментирането с рецепти задоволява любовта им към храната и творчеството.
 • Градинарство: Грижата за растенията им дава усещане за спокойствие и връзка с природата.
 • Изкуства и занаяти: Заниманията с творчески дейности като рисуване или изработване на изделия са едновременно приятни и терапевтични за Свинете.

Културна символика

В китайската култура Свинята символизира късмет, честност и щастие. Свинете се възхищават на тяхната доволна природа и способността им да се наслаждават на удоволствията на живота. Те се възприемат като символ на изобилие и просперитет, като често се свързват с материално богатство и удовлетворение от живота. Тяхната непринуденост и приветливост се смятат за черта, на която си струва да се подражава, тъй като внасят позитивизъм и хармония в заобикалящата ги среда.

РЕКЛАМА

Прасета според петте стихии на китайския зодиак

 

Елемент Година Характеристики
Дървена Свиня 1935, 1995 Социална, дипломатична и любвеобилна. Дървените Свини са популярни в своите социални кръгове, благодарение на своята дружелюбива натура и способност да се адаптират.
Огнена Свиня 1947, 2007 Енергична, страстна и храбра. Огнените Свини са пълни с енергия и ентусиазъм, което ги прави много мотивирани и насочени към успеха.
Земна Свиня 1959, 2019 Практична, надеждна и отговорна. Земните Свини са известни със своята стабилност и надеждност, както в личния, така и в професионалния живот.
Метална Свиня 1971, 2031 Амбициозна, уверена и смела. Металните Свини са изключително упорити в преследването на своите цели и не се отказват лесно от предизвикателствата.
Водна Свиня 1923, 1983 Дипломатична, интуитивна и адаптивна. Водните Свини са гъвкави в мисленето и действията си, което им помага да навигират успешно в социалните взаимодействия.
РЕКЛАМА

Абонирайте се за нашия бюлетин

Присъединете се към нашия списък с имейли, за да получавате последните новини, продукти и актуализации от нашия екип.

Абнирахте се успешно!

Pin It on Pinterest

Сподели