Изберете страница

Китайски Зодиак – Всичко за зодия Заек

дек. 17, 2023 | Зодиакални Знаци - Публикации, Китайски Зодии

Факти за Зодия Заек

 

КатегорияДетайли
Зодиакален знакЗаек
Години1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023
ЕлементДърво
Ин/ЯнИн
Късметлийски числа3, 4, 6
Некъсметлийски числа1, 7, 8
Късметлийски цветовеРозов, Лилав, Син
Некъсметлийски цветовеТъмно кафяв, Тъмно жълт
Късметлийски цветяКрокус, Жасмин, Лилия
Късметлийски посокиИзток, Юг, Югоизток
Най-добро съвпадениеКоза, Куче, Свиня
Най-лошо съвпадениеПетел
СъвместимостСъвместим с Коза, Куче и Свиня; несъвместим с Петел
Ключови думи за личносттаДобродушен, Тактичен, Чувствителен, Умен, Оптимистичен
Силни страниИзразителен, Дипломатичен, Интуитивен, Творчески, Миролюбив
СлабостиПредпазлив, Пасивен, Непостоянен, Срамежлив, Склонен към колебание
Най-подходящи кариериПисател, Изкуство, Дизайн, Дипломация, Право, Здравни грижи

Основни черти

Заекът, символ на милост и състрадание в китайския зодиак, е известен със своята нежна, съпричастна и дипломатична природа. Хората, родени под този знак, често се възприемат като добросърдечни и грижовни, което ги прави обичани в социалните им кръгове. Зайците се отличават с тактичност и умение да избягват конфликти, като предпочитат хармонията и спокойствието в обкръжението си.

Личност

 • Съпричастен и състрадателен: Зайците притежават естествена съпричастност към другите, като често проявяват разбиране и доброта в междуличностните отношения.

 • Миролюбиви и дипломатични: Стремят се да поддържат мир и хармония в заобикалящата ги среда, като умело преминават през конфликти с лекота.

 • Артистични и творчески: Зайците често ценят изкуството и красотата и много от тях се отличават с творчески способности.

 • Предпазливост и предпазливост: Те са склонни да вземат внимателно решения, като преценяват всички възможности, преди да пристъпят към действие.

 • Общителни, но сдържани: Въпреки че обичат да общуват, Зайците ценят и личното си пространство.

РЕКЛАМА

Силни страни

 • Изискан вкус: Благодарение на естетическите си качества те са отлични професионалисти или хобита, свързани с изкуството, дизайна и културата.
 • Разрешаване на конфликти: Зайците умеят да разрешават споровете по приятелски и дипломатичен начин, като избягват ненужната конфронтация.
 • Интуитивни и внимателни: Умеят да усещат настроението и чувствата на другите, което ги прави чудесни приятели и партньори.
 • Надеждност и доверие: Зайците са известни със своята надеждност и често спазват обещанията си.

Слаби страни

 • Прекалена предпазливост: Понякога предпазливостта им може да доведе до пропуснати възможности и колебание при поемането на необходимите рискове.
 • Нерешителност: Зайците могат да имат проблеми с вземането на решения, особено под напрежение.
 • Чувствителни към критика: Те могат да бъдат прекалено чувствителни към негативни отзиви или враждебна среда.
 • Склонност към избягване на конфронтация: Техният стремящ се към мир характер може да доведе до избягване на необходимите конфронтации.

Съвместимост

 • Най-съвместими с: Коза, Свиня, Куче – тези знаци допълват любящата и нежна природа на Заека.
 • Най-малко съвместими с: Петел, Дракон – Възможни са конфликти поради различния темперамент и приоритети.
РЕКЛАМА

Кариера и работа

Зайците са отлични в кариери, които изискват дипломатичност, креативност и усет към детайлите. Те процъфтяват в среда, която е спокойна и структурирана. Естествената им склонност да помагат на другите ги прави отлични в роли, които включват грижи или обслужване на клиенти.

Подходящите кариерни пътища за Зайците включват:

 • Здравеопазване и консултиране: Техният съпричастен характер ги прави отлични в професии, които изискват грижа за другите.
 • Дизайн и изкуство: Тяхната артистична чувствителност и усет към красотата ги водят до успех в творческите области.
 • Дипломация и човешки ресурси: Способността им да разрешават конфликти и да създават хармонична среда е ценна в тези области.
 • Писане и журналистика: Изразителната природа на зайците може да ги направи успешни писатели или журналисти.
 • Образование: Тяхното търпение и възпитателни качества ги правят чудесни учители или наставници.
РЕКЛАМА

Любов и взаимоотношения за Заека

В сферата на любовта и взаимоотношенията Зайците са известни със своята нежна, състрадателна и грижовна природа. Те търсят партньори, които оценяват нуждата им от емоционална сигурност и които могат да предложат топлината и стабилността, за които копнеят. Зайците са искрени и честни в общуването си, като ценят прозрачността и нежността във взаимоотношенията.

В една любяща и хармонична връзка Зайците са:

 • Емпатични и подкрепящи: Зайците са силно настроени към емоциите на партньорите си, като им предлагат утеха и подкрепа в трудни моменти.
 • Романтични и нежни: Те обичат да изразяват любовта си чрез внимателни жестове и ценят дълбоките емоционални връзки.
 • Отдадени и верни: Веднъж влезли в сериозна връзка, Зайците са лоялни и отдадени партньори, които често поставят на първо място благополучието на връзката.
РЕКЛАМА

Здраве

Зайците трябва да обръщат голямо внимание на емоционалното и физическото си благополучие. Те са склонни към стрес и тревожност, особено в бурна среда. За да поддържат здравословен начин на живот, Зайците трябва:

 • Да се занимават с релаксиращи дейности: Дейности като йога, разходки сред природата или градинарство могат да бъдат успокояващи и терапевтични.
 • Да приемат балансирана диета: Диета, богата на плодове, зеленчуци и постни протеини, ще подпомогне цялостното им здраве.
 • Приоритет на психичното здраве: Практиките за осъзнатост, като медитация или водене на дневник, могат да помогнат на Зайците да се справят със стреса и да поддържат душевно равновесие.

Финансови умения на Заека

Зайците обикновено имат консервативен подход към парите. Те са предпазливи по отношение на финансите си и предпочитат да спестяват, вместо да харчат импулсивно. На Зайците се препоръчва да:

 • Да инвестират разумно: Да обмислят сигурни инвестиционни варианти, които обещават стабилна възвръщаемост.
 • Да планират бъдещето: Зайците се възползват от дългосрочно финансово планиране, включително спестявания за спешни случаи и пенсиониране.
РЕКЛАМА

Подходящи хобита

Зайците се радват на хобита, които им позволяват да изразят своята креативност и да се отпуснат от ежедневния стрес. Те са привлечени от:

 • Артистични занимания: Рисуването, изработването на изделия или музиката могат да бъдат пълноценни начини за разгръщане на тяхната креативност.
 • Спокойни и релаксиращи дейности: Четенето, готвенето или гледането на филми им предлагат необходимото бягство.
 • Общуване в комфортна обстановка: Те обичат да се събират с близки приятели и семейство в уютна, интимна обстановка.

Културна символика на Заека

В китайската култура Заекът е символ на късмет, дълголетие и мир. Известни с нежния си нрав, Зайците често се свързват с Луната и са почитани заради своята добра и сладка природа. Способността им да живеят в хармония и плодовитостта им ги превръщат в символи на просперитет и изобилие. Предпазливият, но грижовен подход на зайците към живота предизвиква възхищение и се смята за модел за благодатен живот.

РЕКЛАМА

Различни видове Зайци според петте стихии на китайския зодиак

 

ЕлементГодинаХарактеристики
Дървен Заек1915, 1975Комунникативен и дружелюбен, Дървените Зайци са известни със своята дипломатичност и умение да се справят със социални ситуации. Те имат изявени художествени и творчески способности.
Огнен Заек1927, 1987Изключително страстен и динамичен, Огнените Зайци обичат да бъдат в центъра на вниманието. Те са амбициозни, но понякога могат да бъдат и импулсивни.
Земен Заек1939, 1999Прагматични и надеждни, Земните Зайци се отличават със своята стабилност и усърдие. Те предпочитат сигурността и удобството, а така също и планирането и организацията.
Метален Заек1951, 2011Силен и решителен, Металните Зайци се отличават с увереност и целеустременост. Те са директни и често се характеризират с висока степен на самоконтрол.
Воден Заек1963, 2023Интелигентен и адаптивен, Водните Зайци са добри в комуникациите и преговорите. Те са гъвкави и отзивчиви, но понякога могат да бъдат и колебливи в своите решения.
РЕКЛАМА

Абонирайте се за нашия бюлетин

Присъединете се към нашия списък с имейли, за да получавате последните новини, продукти и актуализации от нашия екип.

Абнирахте се успешно!

Pin It on Pinterest

Сподели