Изберете страница

Колесницата – Таро Значение

окт. 27, 2023 | Карти Таро

КОлесницата: Описание и Символика

Картата „Колесницата“ показва решителен колесничар на върха на колесница, теглена от два противоположни сфинкса – един черен и един бял, които олицетворяват противоположните сили и предизвикателства, с които човек може да се сблъска в живота. Над колесничаря има балдахин, украсен със звезди, който показва небесно влияние, подсказващо за божествено ръководство и връзка с универсалния поток.

Облечен в доспехи, колесницата означава защита, готовност и решителност за преодоляване на предизвикателствата. Квадратът на гърдите му символизира елемента земя, посочвайки заземяващите и стабилизиращи енергии, необходими за успешното пътуване. В ръката си той не държи юзди, което предполага контрол по-скоро чрез воля и умствени способности, отколкото чрез физическа сила.

Градските стени зад него представляват структурираната среда или предизвикателствата, които е оставил зад гърба си, докато огромната площ пред него загатва за непознатото пътуване, което предстои. Крилатата емблема на колесницата означава духовно издигане и възход, като подчертава обединението на материалната и духовната сфера.

Двойните сфинксове означават двойствеността на живота – възходи и падения, добро и лошо – и мисията на колесничаря да хармонизира тези контрасти, за да напредва. Неподвижната им поза показва потенциалната енергия, която очаква своята посока.

Тези, които се сблъскват с картата, са подтикнати да използват вътрешната си сила, решителност и съсредоточеност. Тя олицетворява преследването на цели, овладяването на лични и външни конфликти, както и силата на съгласуваните намерения и действия. Картата подкрепя самоконтрола, ориентацията и триумфалното пътуване през бойното поле на живота.

РЕКЛАМА

Безплатно Таро Гледане

Изтеглете карта Таро за деня, Карта "За и Против", 3 Карти Таро , Ангелско Таро или пък Любовно Таро и разберете какво искат да ви кажат картите.

Изправено и обърнато значение на Колесницата

Колесницата, седмата карта от 78-те карти таро, олицетворява решителността, контрола и предизвикателството да се управляват противоположни сили в единна посока. Като карта номер 7 от главните аркани, тя подчертава силата на волята, майсторството и пътя на преодоляване на препятствията. Съобразена със зодиакалния знак Рак и елемента Вода, Колесницата резонира с темите за емоционалния стремеж, защитата и контролираната динамика. Предхождана от Влюбените, която набляга на избора и връзките, Колесницата преминава в сферата на действието и посоката. След тази карта в последователността на Таро следва Картата „Сила„.

 

Значение при изправената позиция

 • Победа чрез контрол: Тази карта означава победа, постигната чрез дисциплина, стратегия и управление на противоречиви сили.
 • Решителност: Означава непоколебима решителност и стремеж към постигане на целите.
 • Целенасоченост: Период на ясни цели, съгласувани намерения и целенасочени действия.
 • Овладяване на предизвикателствата: Преодоляване на препятствия, предизвикателства и ефективно използване на енергията.
 • Ръководено пътуване: Картата може да показва пътуване или търсене, както буквално, така и метафорично, предприето с божествено ръководство.

Значение при обърната позиция

 • Липса на контрол: Колесницата в обърнат вид може да сочи към усещане за липса на контрол или претоварване от обстоятелствата.
 • Неправилно насочване: Фаза, в която действията или енергията на човека не са в съответствие с неговите цели.
 • Вътрешен конфликт: Борба със собствените намерения, желания или мотивация.
 • Забавен напредък: Момент, в който се губи инерция, което води до потенциално забавяне или неуспех.
 • Принудително движение: Ситуации, в които човек се чувства принуден или тласнат към действие без лична воля.

Колесницата: Любовно Значение

В сърдечните дела картата Колесница символизира стремежа да се преодоляват предизвикателствата, волята да се поддържат връзките и решимостта да се насочва любовта в желаната посока.

Изправено положение

Когато Колесницата се появи в изправено положение в любовно четене, тя сочи към връзка, подхранвана от решителност, общи цели и споделен стремеж да преодоляват препятствията заедно.

 

 • Триумфална любов: Това означава връзка, която преодолява предизвикателствата, излизайки от тях по-силна и устойчива.
 • Целеустремена посока: И двамата партньори са в унисон с визията си за връзката и са готови да положат усилия, за да я осъществят.
 • Балансиращ акт: Колесницата подсказва, че има баланс между даването и вземането, което гарантира, че никой от партньорите не се чувства претоварен или пренебрегнат.
 • Непоколебима отдаденост: Независимо от неравностите по пътя, съществува дълбока ангажираност да се доведат нещата докрай.
 • Победоносни резултати: Предизвикателствата се посрещат челно, като и двамата партньори се подкрепят взаимно за постигане на успешни резултати.

Обърнато положение

От друга страна, когато Колесницата се появи обърната, тя може да намеква за борба за запазване на контрола, липса на посока или дори за конфликти, произтичащи от различни желания.

 

 • Загуба на посока: Връзката може да не е ясна, като и двете страни не са сигурни накъде са се запътили.
 • Борба за власт: Възможно е да възникнат проблеми с доминацията, които да предизвикат напрежение и разногласия между партньорите.
 • Застой: Вместо да се движи напред, връзката се чувства в застой, липсва растеж или напредък.
 • Неконтролирани емоции: Единият или и двамата партньори може да се борят с неконтролирани емоции, което води до импулсивни решения или действия.
 • Несъответствие на целите: Партньорите може да имат различни стремежи за връзката, което води до потенциални дългосрочни проблеми.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Присъединете се към нашия списък с имейли, за да получавате последните новини, продукти и актуализации от нашия екип.

Абнирахте се успешно!

Pin It on Pinterest

Сподели