Изберете страница

Кулата – Таро Значение

ное. 13, 2023 | Карти Таро

Карта Кулата: Описание и Символика

Картата Кулата изобразява драматична сцена на сътресения и трансформация. Тя изобразява висока кула, поразена от мълния, с пламъци, избухващи от прозорците, и падащи от нея фигури. Този мощен образ символизира внезапна промяна, смущение и разбиване на илюзиите.

Самата кула олицетворява структури, вярвания или житейски ситуации, които може да изглеждат стабилни, но са изградени върху нестабилни основи. Светкавицата, символ на внезапно просветление или откровение, удря кулата, което означава неочаквана промяна или шокиращо осъзнаване, което разрушава статуквото.

Падащите фигури символизират дезориентацията и хаоса, които често съпътстват такива внезапни промени. Тяхното спускане ни напомня, че понякога, за да се възстанови и развие, човек първо трябва да се освободи от остарелите структури и вярвания.

Пламъците са показателни за пречистващия ефект на това разрушение. Точно както огънят прочиства старите гори, за да даде път на новия живот, разрушаването на кулата проправя пътя за възстановяване на по-истинска и солидна основа.

Суровият пейзаж около кулата подсказва, че това сътресение се случва в изолация, подчертавайки, че това често е дълбоко лично преживяване.

Срещата с картата Кула подсказва за време на бърза промяна, в което старите порядки се поставят под въпрос и се изисква нова перспектива. Тя насърчава приемането на промяната като необходима част от растежа, като призовава човек да остави миналото, за да освободи място за нови възможности. Тази карта е мощно напомняне, че въпреки че сътресенията могат да бъдат обезсърчителни, те могат също така да разчистят пътя за значително личностно развитие и възстановяване на по-автентична основа.

РЕКЛАМА

Безплатно Таро Гледане

Изтеглете карта Таро за деня, Карта "За и Против", 3 Карти Таро , Ангелско Таро или пък Любовно Таро и разберете какво искат да ви кажат картите.

Изправено и обърнато значение на „Кулата“

Кулата, шестнадесетата карта в колодата таро, означава рязка промяна, сътресение и разрушаване на установени структури. Тя е карта на внезапното разкритие и радикалната трансформация. Съчетана с планетата Марс, Кулата отразява темите за разрушението, пробуждането и необходимостта от разрушаване на фалшиви конструкции. Преди нея в последователността на Таро е Дяволът, символизиращ робството и материализма, а след нея е Звездата, олицетворяваща надеждата и обновлението.

Значение при изправената позиция

 • Внезапна промяна: Кулата в изправено положение често означава неочаквана и бърза промяна, нарушаваща статуквото.

 • Откровение: Тя може да представлява внезапно осъзнаване или разкриване на истината, често по шокиращ или драматичен начин.

 • Разрушаване на илюзиите: Картата предполага разрушаване на фалшиви убеждения или структури, което води до необходим, макар и вероятно болезнен, период на трансформация.

 • Освобождаване: Картата може да показва необходимостта да се откажем от остарелите начини на мислене или живот, за да освободим място за нов растеж.

 • Катарзис: Сътресенията в Кулата, макар и разрушителни, могат да доведат до чувство на освобождение и ново начало.

Значение при обърната позиция

 • Съпротива срещу промяната: Когато е обърната, Кулата може да показва съпротива срещу необходимите сътресения или промени, което води до продължителни трудности или застой.

 • Вътрешни сътресения: Може да подсказва за вътрешна криза или сътресения, при които външните промени са по-малко видими, но също толкова въздействащи.

 • Страх от промяна: Тази позиция често отразява дълбок страх или тревога от сътресенията и непредсказуемостта на живота.

 • Закъсняла разплата: Обърнатата кула може да означава отложено или избегнато бедствие, което обаче все още се очертава.

 • Погрешно завръщане: Понякога това подсказва опит за възстановяване на същите порочни структури или взаимоотношения, вместо да се поучите от минали грешки и да продължите напред.

РЕКЛАМА

Кулата: Любовно Значение

В контекста на любовта Кулата често означава внезапни сътресения, драматични промени и разрушаване на съществуващите структури в една връзка.

Изправено положение

Когато Кулата се появи в изправено положение в любовно четиво, това може да означава значителни и неочаквани промени във връзката.

 • Прекъсване: Тази карта може да означава сериозни сътресения, които поставят под въпрос самата основа на връзката.

 • Пробуждане: Тя може да представлява внезапно осъзнаване или истина за връзката, която променя всичко.

 • Край на илюзиите: Кулата в любовен контекст може да означава край на илюзиите, фалшивите убеждения или нереалистичните очаквания във връзката.

 • Трансформация: Кулата подсказва, че връзката преминава през значителна трансформация, която може да бъде болезнена, но в крайна сметка води до израстване.

 • Освобождаване: Тази карта може да показва необходимостта от освобождаване от стари модели, поведения или аспекти на връзката, които вече не служат и на двамата партньори.

Обърнато положение

Когато Кулата се появява в обърнат вид в любовно четиво, това подсказва за съпротива срещу неизбежните промени или за забавяне на сблъсъка с важни проблеми във връзката.

 • Избягване на реалността: Обърнатата кула може да показва нежелание да се признаят или да се решат проблемите във връзката.

 • Забавено прекъсване: Това може да подсказва, че предстои голяма промяна или сътресение, но те са временно отложени или избегнати.

 • Вътрешен смут: Картата в тази позиция може да представлява вътрешни конфликти в единия или в двамата партньори, които се отразяват на връзката.

 • Страх от промяна: Картата често означава страх от неизвестното и желание за запазване на статуквото, дори ако то не е здравословно или устойчиво.

 • Постепенно пробуждане: Обърнатата кула може да означава и по-бавен, по-постепенен процес на примиряване с реалностите и необходимите промени във връзката.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Присъединете се към нашия списък с имейли, за да получавате последните новини, продукти и актуализации от нашия екип.

Абнирахте се успешно!

Pin It on Pinterest

Сподели