Изберете страница

Обесеният – Таро Значение

ное. 8, 2023 | Карти Таро

Обесеният: Описание и Символика

Картата “ Обесеният“ изобразява спокойна фигура, окачена надолу с главата на Т-образно дърво, което символизира кръстовете и изпитанията в живота. Единият крак е кръстосан зад другия, образувайки обратна четворка, която подсказва темата за стабилността в окачването. Спокойното изражение на лицето му отразява вътрешния мир, мъдростта, придобита чрез изпитанията, и приемането на ситуацията.

Облечен в просто облекло, висящият човек представлява смирение и различна перспектива. Ореолът около главата му символизира просветлението, съзнанието и прозренията, които идват с предаването. Ръцете му често са скрити зад гърба, което може да подсказва доброволно подчинение и потенциал за вътрешна промяна.

Зеленината под него означава растеж и духовно подхранване, което подсказва, че този период на привидна стагнация всъщност е плодотворен с уроци и растеж. Суровото небе зад него означава яснота на мисълта и спокойствие.

Обърнатата позиция „4“ на краката му предполага нетрадиционни начини и нарушаване на установения ред. То означава пауза в житейския път за размисъл, преоценка и поглед към света от съвсем нова перспектива.

Срещайки се с тази карта, човек е поканен да приеме период на съзерцание, да се откаже от контрола и да погледне нещата от друг ъгъл. Картата представлява жертва, отпускане и разбиране, че понякога човек трябва да бъде неподвижен, за да се придвижи ефективно напред. Обесеният човек насърчава освобождаването, отвореността към нови идеи и готовността да се погледне отвъд непосредственото, за да се достигне до дълбоки прозрения.

РЕКЛАМА

Безплатно Таро Гледане

Изтеглете карта Таро за деня, Карта "За и Против", 3 Карти Таро , Ангелско Таро или пък Любовно Таро и разберете какво искат да ви кажат картите.

Изправено и обърнато значение на карта Обесеният

Обесеният, дванадесетата карта от 78-те карти таро, олицетворява идеята за пауза, предаване и гледане на нещата от нова перспектива. Като карта номер 12 от главните аркани, тя подчертава значението на спокойствието, жертвата и просветлението, които често идват след или по време на период на изчакване или трудности. Свързан с елемента Вода, Обесеният резонира с темите за интуицията, отпускането и преобръщането на гледните точки. Предхождан от Справедливостта, която призовава към балансирана преценка, Обесеният човек предполага последващо освобождаване от осъждането към приемането. След тази карта в последователността на Таро е Смъртта, която показва трансформация.

Значение при изправената позиция

 • Пауза за просветление: Картата предлага време за преустановяване на действията в полза на съзерцанието и вътрешния размисъл.

 • Доброволна саможертва: Означава доброволно освобождаване или отказ от нещо в името на нещо по-значимо.

 • Промяна в перспективата: Насърчава разглеждането на света или на дадена ситуация от съвсем различен ъгъл.

 • Духовно прозрение: Означава интроспективна фаза, която може да доведе до дълбока мъдрост и разбиране.

 • Приемане: Подчертава необходимостта от приемане на това, което е, което може да бъде жизненоважна стъпка в движението напред.

Значение при обърната позиция

 • Съпротива срещу паузата: В обърната форма може да показва нежелание да се спре напредъкът, дори когато е необходима почивка.

 • Страх от жертви: Предполага избягване на необходимата капитулация, което може да попречи на растежа или яснотата.

 • Застой: Може да означава, че липсата на промяна в перспективата води до ненужно страдание или объркване.

 • Закъсняло прозрение: Отразява отлагане на осъзнаването или духовното израстване, към което човек се стреми.

 • Отхвърляне на интроспекцията: Отхвърляне на интроспекцията: Показва период, в който се избягва интроспекцията, което може да доведе до повтаряне на стари модели.

РЕКЛАМА

Обесеният: Любовно Значение

В сферата на любовта картата „Обесеният“ подсказва за време на съзерцателна пауза, преоценка на взаимоотношенията и гледане на любовта от нова перспектива.

Изправено положение

Когато Обесеният мъж се появи в изправено положение в любовно четиво, това сигнализира за период на размисъл за това къде се намира дадена връзка или накъде се движи.

 • Саможертва в името на любовта: Представлява идеята, че може да се наложи човек да се откаже от нещо, за да се облагодетелства връзката.
 • Търпение в любовта: Означава, че е от съществено значение да се изчака подходящият момент или чувствата да се развият.
 • Променена гледна точка: Насърчава виждането на партньора или динамиката на връзката в различна светлина.
 • Духовна връзка: Предполага, че чрез взаимно обмисляне може да се постигне по-дълбоко разбиране между партньорите.

 • Освобождаване на контрола: Посочва, че предаването на контрола във връзката може да доведе до по-голяма хармония.

Обърнато положение

Когато Обесеният е обърнат, той може да отразява нежеланието да се направи пауза или да се преразгледат аспекти на връзката, които не работят.

 • Нетърпение: Импулсивните действия или решения в любовта могат да бъдат подчертани, което подсказва необходимостта от забавяне на темпото.

 • Избягване на жертви: Съпротива срещу компромиси или поставяне на връзката пред личните желания.

 • Заседнали емоции: Предполага емоционално безвремие, при което единият или и двамата партньори се придържат към неразрешени чувства.

 • Пропуснати връзки: Посочва пропуснати възможности за духовно или емоционално обвързване поради липса на самоанализ.

 • Съпротива срещу нови гледни точки: Намеква за предизвикателство при промяната на възприятието за връзката или партньора.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Присъединете се към нашия списък с имейли, за да получавате последните новини, продукти и актуализации от нашия екип.

Абнирахте се успешно!

Pin It on Pinterest

Сподели