Изберете страница

Осмица Чаши – Таро Значение

ное. 27, 2023 | Карти Таро

Осмица Чаши: Описание и Символика

Картата „Осмица чаши“ изобразява самотна фигура, която се отдалечава от колекция от осем чаши, което означава решение да оставиш нещо зад гърба си в търсене на нещо по-значимо. Това изображение въплъщава темите за изоставянето, емоционалния преход и търсенето на по-дълбока цел. Фигурата често е изобразена през нощта, вървяща към планина или безлюден пейзаж, което показва пътуване на интроспекция и себепознание.

Чашите, които традиционно се свързват с емоциите и взаимоотношенията, остават да стоят, но изглеждат непълни или незадоволителни, което подсказва, че фигурата напуска неудовлетворителна ситуация. Подредбата на чашите може да символизира и разбита мечта или несбъднати очаквания, подчертавайки усещането за нещо липсващо или незавършено.

Луната, която често присъства на небето в много от изображенията на тази карта, символизира интуицията и подсъзнанието, насочвайки фигурата по пътя ѝ. Пустата местност символизира трудния път, който предстои, но също така и потенциала за намиране на по-голяма удовлетвореност.

Осемте чаши представляват смело решение за търсене на по-висша цел или по-дълбок смисъл, дори с цената на изоставяне на комфорта или познатото. Тя говори за необходимостта да се откажете от познатото и да навлезете в нова емоционална или духовна територия.

За хората, които се натъкват на тази карта, тя служи като насърчение да се вслушват във вътрешния си глас и да следват път, който води до по-голяма лична удовлетвореност. Тя подсказва, че макар и да е трудно да се изоставят някои аспекти на живота, търсенето на нещо по-значимо е достойно начинание. Картата символизира пътуването, при което се напуска зоната на комфорта и се тръгва в търсене на по-дълбоко разбиране и емоционално удовлетворение.

РЕКЛАМА

Безплатно Таро Гледане

Изтеглете карта Таро за деня, Карта "За и Против", 3 Карти Таро , Ангелско Таро или пък Любовно Таро и разберете какво искат да ви кажат картите.

 

 

Изправено и обърнато значение на Осмица чаши

Осмица чаши е четиридесет и втората карта от 78-те карти таро, символизира пътешествието на напускане на познатото в търсене на по-дълбок смисъл или удовлетворение. Като карта номер 8 от цвета на чашите в малките аркани, тя отразява прехода от познатото към стремеж към нещо по-значимо, често включващ емоционално или духовно пробуждане. Свързана с елемента Вода, осморката чаши въплъщава темите за интроспекция, търсене на истината и смелостта да се тръгне по нов път. Предхождана от Седмица чаши, които означават избори и илюзии, Осемте чаши олицетворяват решението да се откажем от неизпълними пътища. След тази карта в последователността на Таро е Деветка чаши, която символизира удовлетворение и задоволство.

Значение при изправената позиция

 • Търсене на по-дълбок смисъл: Посочва желанието да се изостави повърхностното в търсене на нещо по-дълбоко.
 • Емоционален преход: Отразява фаза на преход от незадоволителни емоционални ситуации или взаимоотношения.
 • Пътуване към себепознание: Подчертава пътуване към себепознание и личностно израстване.
 • Отпускане: Насърчава освобождаването от привързаности или емоции, които вече не служат на висшата цел на човека.
 • Смелост да продължим напред: Символизира смелостта и решителността, необходими за поемане по нов, по-удовлетворяващ път.
  Значение при инвертиране

Значение при обърната позиция

 • Колебание да се пусне: Обърнатата Осмица чаши може да показва нежелание или страх да се изостави познатото.
 • Недовършени емоционални дела: Предполага нерешени емоционални проблеми, които трябва да бъдат решени, преди да продължите напред.
 • Застой: Отразява период на застой, в който човек не може да вземе решение да продължи напред.
 • Завръщане към миналото: Показва завръщане към стари навици или ситуации, което може да се дължи на недовършени емоционални въпроси.
 • Преоценка на пътя: Насърчава преоценка на настоящия път, за да се определи дали той съответства на истинските желания и нужди.
РЕКЛАМА

Осмица чаши: Любовно Значение

В контекста на любовта Осемте чаши предполагат ключов момент на преоценка или напускане, което означава необходимост да се изостави една незадоволителна връзка, за да се потърси по-дълбоко емоционално удовлетворение.

Изправено положение

Когато Осмицата чаши се появява в изправено положение в любовно четиво, тя често означава трудно, но необходимо решение за напускане на връзка, която вече не отговаря на емоционалните нужди на човека.

 • Емоционално напускане: Показва съзнателен избор за напускане на връзка, в която липсва емоционална дълбочина или удовлетворение.
 • Търсене на истинска връзка: Отразява желанието за търсене на по-значима и дълбока емоционална връзка.
 • Отпускане: Подчертава болезнения, но изключително важен процес на освобождаване от привързаност в името на личностното израстване.
 • Смелостта да продължиш напред: Символизира смелостта, необходима за навлизане в неизвестното в търсене на истинско емоционално удовлетворение.
 • Пътуване към любовта към себе си: Предполага пътуване навътре, като подчертава значението на любовта към себе си и разбирането на емоционалните нужди.

Обърнато положение

Обратно, когато Осмицата чаши е обърната в любовно четиво, тя може да показва нежелание за напускане на неудовлетворяваща ситуация или преосмисляне на решение за напускане.

 • Колебание за напускане: Намеква за нежелание или страх да се премине от застояла връзка, вероятно поради удобство в познатото.
 • Преоценка на отношенията: Това показва период на преосмисляне на решението за напускане, в който се поставя под въпрос дали това е бил правилният избор.
 • Страх от самота: Отразява страха от самота или несигурността да се намери по-удовлетворяваща връзка.
 • Неразрешени емоции: Посочва неразрешени емоции или привързаности, които пречат на човека да продължи напред.
 • Необходимост от емоционална яснота: Насърчава изясняването на емоционалното състояние на човека и на това, което наистина носи щастие в една връзка.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Присъединете се към нашия списък с имейли, за да получавате последните новини, продукти и актуализации от нашия екип.

Абнирахте се успешно!

Pin It on Pinterest

Сподели