Изберете страница

Значение и символика на планетите в Астрологията

Потопете се в света на астрологията и изучете дълбоките значения на планетите. Изследвайте как тези небесни тела оформят вашата личност, взаимоотношения и съдба. Разкрийте космическите тайни на себепознанието и житейския път.

Изберете планета и разберете значението ѝ:

Планетарни влияния: Как небесните тела оформят живота ни

Всяко небесно тяло в нашата огромна слънчева система ръководи уникални аспекти на нашия човешки път.

Ако вземем за отправна точка Венера, тя разкрива вашия подход към любовта, красотата и ценностите. Но паралелно с Венера и други планети играят важна роля в оформянето на многобройни области от вашето съществуване.

Вътрешният небесен ансамбъл, включващ Луната, Меркурий, Марс и дори Слънцето, бързо танцува през зодиака, като се докосва до нашите ежедневни занимания и емоции. Бързите им преходи оказват дълбоко влияние върху нашите непосредствени реакции и решения.

За разлика от тях голямата симфония на външните планети, като Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон, протича в съзерцателен ритъм. Техните продължителни престои във всеки зодиакален знак създават всеобхватни разкази, които оказват влияние върху по-широки теми и епохи в живота.

Сред този космически ансамбъл не бива да пренебрегваме Хирон, сравнително малък небесен участник. Съвременните астролози все повече признават неговия фин, но дълбок отзвук в житейския ни път.

Потапяйки се в познанието за тези небесни хармонии, човек не просто разшифрова безбройните пластове на своята индивидуалност, но и придобива представа за развиващия се гоблен на света като цяло. Тази небесна мъдрост осветлява личните пътувания, глобалните промени и деликатното взаимодействие на взаимоотношенията.

В астрологичната панорама се преплитат всяка небесна нотка и нюанс, което е отзвук от убеждението, че всичко в космоса е прекрасно взаимосвързано и дълбоко значимо.

кратки значения на планетите в астрологията и техните знаци (глифи)

В астрологията Слънцето, Луната, планетите и други небесни тела като Хирон често се свързват с определени теми, качества и архетипи. Макар че Слънцето не е планета (то е звезда), в сферата на астрологията често разговорно го наричат такова. Ето и астрологичните тълкувания за основните небесни тела с техните глифи:

 • Слънце ☉: Представлява основната същност, жизнеността и същността на това, което сте. Символизира егото, идентичността и съзнателния ум на човека.
 • Луна ☽: Олицетворява емоциите, интуицията и несъзнателния ум. Тя е свързана с начина, по който реагирате, с инстинктите ви и с това, което ви кара да се чувствате сигурни.
 • Меркурий ☿: Управлява комуникацията, интелекта и начина, по който обработвате информацията. Той също така е свързан с кратките пътувания, братята и сестрите и ежедневните дейности.
 • Венера ♀: Символизира любовта, красотата и ценностите. Става дума за това как се отнасяте към другите, какво цените във взаимоотношенията и какъв е подходът ви към хармонията и естетиката.
 • Марс ♂: Олицетворява стремежа, агресията и желанието. Става дума за това как отстоявате себе си, за физическата ви енергия и за подхода ви към конфликтите.
 • Юпитер ♃: Управлява експанзията, растежа и оптимизма. Става дума за това къде се стремите да се развивате, за подхода ви към възможностите и къде имате късмет или благотворно влияние.
 • Сатурн ♄: Представлява структурата, дисциплината и отговорността. Става дума за това как подхождате към задълженията, ограниченията и властта.
 • Уран ⛢: Символизира промяната, иновациите и бунтарството. Става дума за това къде се стремите да се освободите, да бъдете уникални и да внесете промяна.
 • Нептун ♆: Олицетворява сънищата, илюзиите и интуицията. Става дума за това къде имате въображение, къде може да сте измамени или неясни, както и за връзката ви с духовното или невидимото.
 • Плутон ♇: Символизира трансформацията, силата и прераждането. Става дума за дълбока промяна, борба за власт и регенерация.
 • Хирон ⚷: Често наричан „раненият лечител“, Хирон олицетворява дълбоките рани и как те могат да се превърнат в източник на изцеление и мъдрост. Става дума за уязвимости, които, когато бъдат преодолени, могат да доведат до дълбоко израстване и изцеление.

Pin It on Pinterest

Сподели