Изберете страница

Рак и Водолей – Съвместимост на зодиите

дек. 25, 2023 | Съвместимост на Зодиите

Съвместимост между Рак и Водолей в областта на интимността

Сексуалната връзка между Рак и Водолей може да бъде стресираща и за двамата партньори. Въпреки че Ракът се смята за най-чувствителния знак от зодиака, управляван от Луната, той може да бъде доста груб и дистанциран, когато изпитва нужда да постави силни граници. Водолеят, от друга страна, е известен като новатор, човек, който прави промяната, но всъщност е фиксиран знак, доста закостенял и като парадокс – непроменим.

Когато се впуснат в сексуална активност, Ракът може да бъде толкова стресиран, че да се наложи да постави въпросните граници, а Водолеят няма да може да направи необходимата промяна, за да бъде по-нежен към партньора си Рак. Във Водолея има твърде много енергия, която трябва да бъде заземена чрез физическата им активност, а това включва и секса. Ракът всъщност не разбира това и е убеден, че в сексуалните отношения с някого, когото обича, трябва да се споделят само емоции.

Ако Водолеят намери начин да забави темпото и да не налага нищо на партньора си, и ако Ракът позволи на рационалния си ум да вземе превес през част от времето, което прекарват заедно, те могат да споделят вълнуващо сексуално преживяване. Ракът ще внесе емоции и нежност в сексуалния им живот, а Водолеят никога няма да позволи на скучната рутина да вземе връх. Ако направят компромис по отношение на експериментите и емоционалния обмен, те дори биха могли да започнат да се забавляват.

РЕКЛАМА

Рак и Водолей Доверие

Ракът обикновено е лоялен и честен, освен в ситуации, когато се страхува от агресивната реакция на любимия си човек или от това да го нарани сериозно. С Водолея те може да се чувстват стресирани да споделят нещата и това може да представлява проблем и за двете страни, когато става въпрос за доверие. Либералната природа на Водолея може да се стори луда на Рака, а откровеността на партньора им относно лудостта им няма да помогне на вътрешното чувство на недоверие за евентуалните им действия. Това е сложно за тях, защото никой от тях не иска да лъже, но въпреки това изглежда, че не се доверяват на бъдещето, което биха могли да споделят.

Рак и Водолей Общуване и интелект

Ракът и Водолеят са способни да обединят усилията си в интелектуалната дейност. Умът на Рака е достатъчно чувствителен, за да обръща внимание на детайлите и междуличностните отношения, когато Водолеят не успява да го направи. Те биха могли да осъществят грандиозни идеи, особено такива, които се нуждаят от участието на много хора по пътя към осъществяването им.

Възможно е обаче да им е трудно да разговарят помежду си в един и същи тон или изобщо да се разбират. Раците се управляват от Луната, най-бързото небесно тяло в небето, но те не са толкова бързи, за да разпознаят какво се крие зад думите на Водолея. За Водолея е трудно да изрази вътрешното си състояние и това е нещо, което Ракът трудно разбира.

Най-доброто начало на връзката им е гарантирано, ако Водолеят гледа на партньора си Рак като на странно човешко същество, което трябва да бъде проучено. Това ще даде на двамата достатъчно пространство, за да се опознаят добре, а това може да повлияе на всички останали области на връзката им. Ако това се случи, Водолеят ще подходи към онези странни дейности, от които Ракът се нуждае, сякаш те изобщо не са обикновени. В края на краищата не всеки може да пие сутрешно кафе в пълна тишина с партньора си и да се наслаждава на тази безмълвност толкова, колкото тези партньори.

РЕКЛАМА

Рак и Водолей Емоции

Неконвенционалната природа на Водолея се намесва в нуждата на Рака да остане в спокойна среда и това е нещо, което те най-трудно ще примирят. Това домашно, уютно усещане, от което се нуждае Ракът, може да бъде дълбоко нарушено от бунтарския въздушен знак Водолей. Те ще внесат стрес и твърде много информация в живота си, а скоростта, с която не може да се справи финото състояние на дълбока съпричастност, Ракът трябва да преживява ежедневно.

Начинът, по който проявяват любов, е много различен, но той може да бъде чудесно насочен към децата им и семейството, което изграждат, ако стигнат до този момент. Няма знак в зодиака, който да е предопределен за семеен живот като Рака. В една връзка с Водолей те биха поели повечето от ежедневните дейности и отговорности. В замяна на това децата им биха получили детство без граници и живот със свободен избор, какъвто никоя друга двойка не може да даде. Това е следствие от различията между тях и от толерантността, която трябва да изградят, за да останат заедно.

Когато все пак се влюбят, те няма да са толкова бързи да прекратят връзката си. Водолеят ще подходи към нея като към своеобразно предизвикателство и ще разбере стабилността и любовта, които получава от този партньор. Ракът ще осъзнае, че никога не е бил толкова свободен, за да бъде действително себе си, вместо да живее в симбиотична връзка, в която лесно се завлича. След като веднъж създадат силна връзка, и на двамата ще им бъде много трудно да я изоставят.

РЕКЛАМА

Общи дейности на Рак и Водолей

Докато Ракът ще иска да си остане вкъщи, да отиде на пикник в парка или в мебелния магазин, Водолеят ще търси най-високия небостъргач, ще си пожелае нов лаптоп и ще чете всичко, което му попадне в ръцете. Ключовата дейност, която би могла да ги свърже истински, е пътуването. Въпреки че Ракът изглежда домашен и непоклатим, това не е точно така. Поради факта, че е знак на екзалтацията на Юпитер, те ще пожелаят да пътуват надалеч. Водолеят винаги ще иска да се качи на самолет и би било идеално, ако може да скочи с парашут до място, където Ракът ще се приземи безопасно в Боинг 747.

Рак и Водолей Ценности

Ракът цени знанието почти толкова, колкото и Водолеят – информацията. Това е тънка връзка между техните светове и ако тя се подхранва, може да е достатъчна, за да не се разминат с други ценности, на които държат. Ракът наистина цени стабилността, интимността и семейството, докато Водолеят цени свободата, интелекта и модерните технологии. Между световете им има разлика, която може да изглежда невъзможна за преодоляване, но ако държат на любовта си към разстоянията и пътуванията или ако учат заедно, биха могли лесно да преодолеят факта, че ценностите им за други неща се различават толкова много.

РЕКЛАМА