Изберете страница

Шестица Чаши – Таро Значение

ное. 26, 2023 | Карти Таро

Шестица Чаши: Описание и Символика

Картата “ Шестица чаши“ изобразява сцена на невинност и носталгия, в която деца си разменят чаши, пълни с цветя. Този образ представлява мили спомени, радостите на детството и завръщането към по-прости времена. Децата често са изобразени в градина или в близост до домашна къща, което символизира комфорта, безопасността и грижовната среда на дома.

Цветята в чашите обикновено са буйни и преливащи, което символизира чистотата на емоциите и щедрото споделяне на обич и доброта. Актът на даване и получаване на чаши между децата илюстрира взаимността на любовта и приятелството, както и простите радости от даването без очакване.

По-възрастната фигура, която гледа в някои изпълнения на картата, подсказва връзката между минало и настояще, като подканва към размисъл за детските спомени и уроците, научени през ранните години. Спокойната и защитена обстановка на картата навява усещане за сигурност и комфорт, които се намират в позната среда и взаимоотношения.

Шестица чаши олицетворяват време на сладка носталгия, емоционална щедрост и удобството на познатите връзки. Тя показва завръщане към едно по-просто състояние на съществуване, в което щастието се открива лесно в малките, ежедневни моменти.

За тези, които се натъкват на тази карта, тя е призив да прегърнат чистотата на детските спомени, да се свържат отново с простотата на миналите радости и да споделят свободно доброта и обич. Тя насърчава възобновяването на стари приятелства, възраждането на минали връзки и намирането на щастие в нещата, които някога са носили радост. Шестте чаши напомнят за трайния характер на искрените емоции и за утехата, която се намира в познатите връзки.

РЕКЛАМА

Безплатно Таро Гледане

Изтеглете карта Таро за деня, Карта "За и Против", 3 Карти Таро , Ангелско Таро или пък Любовно Таро и разберете какво искат да ви кажат картите.

 

Изправено и обърнато значение на Шестица Чаши

Шестица чаши, тридесет и първата карта от 78-те карти таро, символизира носталгията, невинността и радостта от връщането към миналото. Като карта номер 6 от цвета на чашите в малките аркани, тя отразява топлината на спомените, простотата на детството и чистотата на старите връзки. Свързана с елемента Вода, Шестица чаши въплъщава темите за емоционалното отражение, комфорта в познатото и щедростта на духа. Предхождана от Петица чаши, които означават траур и загуба, Шестица чаши въвеждат успокояваща фаза на поглед назад и прегръщане на положителните спомени. След тази карта в последователността на Таро е Седмица чаши, която представя избора и понякога объркването в емоционалните въпроси.

Значение при изправената позиция

 • Носталгичен размисъл: Показва период на нежни спомени, възстановяване на връзката с миналото и утехата, която то носи.

 • Невинност и радост: Предполага завръщане към простотата на детството или към по-просто време, като се приема неговата необременена радост.

 • Възстановяване на минали взаимоотношения: Подчертава възстановяването на връзката със стари приятели или връщането към места от миналото.

 • Щедрост и доброта: Отразява времето на споделяне и емоционална щедрост, като се проявява доброта без очакване.

 • Уют в познатото: Поощрява намирането на утеха и щастие в познати хора, места и преживявания.

Значение при обърната позиция

 • Заседнал в миналото: Обърнатата Шестица чаши може да подсказва за прекомерно отдаване на носталгия, което пречи на настоящия напредък.

 • Наивност: Показва възможна наивност или нереалистичен копнеж за връщане към „по-прости времена“.

 • Откъсване от настоящето: Отразява откъсване от настоящите реалности или предизвикателства поради съсредоточаване върху миналото.

 • Необходимост да се движим напред: Налага се да се признае, че макар миналото да пази ценни спомени, растежът изисква приемане на настоящето и бъдещето.

 • Преоценка на спомените: Насърчава по-балансиран поглед върху миналото, като признава както радостите, така и поуките от него, без да ги идеализира.

РЕКЛАМА

Шестица Чаши: Любовно Значение

В сферата на любовта Шестица чаши символизират привързаност към миналото, съживяване на стари романси и чистотата на детската любов.

Изправено положение

Когато Шестица чаши се появят в изправено положение в любовно четиво, те подсказват за връзка, характеризираща се със сладки спомени, възстановяване на връзката с минала любов или невинността на нова, разрастваща се обич.

 • Носталгична любов: Показва връзка, изпълнена с приятни спомени и копнеж за завръщане към по-ранни, по-прости времена на радост и комфорт.

 • Подновяване на минали отношения: Предполага възможност за възобновяване на романтична връзка от миналото или за връщане към стари чувства.

 • Невинна привързаност: Отразява чистата, неподправена любов, напомняща за детската привързаност, освободена от сложността на отношенията с възрастните.

 • Комфорт в познатото: Подчертава лекотата и комфорта, които се намират във взаимоотношения, които имат обща история или дълбоки, вкоренени връзки.

 • Радост в простите удоволствия: Насърчава намирането на щастие в простите, неусложнени аспекти на една връзка, като се ценят малките, ежедневни моменти.

Обърнато положение

И обратното, когато Шестица чаши са обърнати, те могат да подсказват, че сме заседнали в миналото, че имаме нереалистични очаквания от връзките или че сме изправени пред предизвикателства, свързани с балансирането на минали и настоящи връзки.

 • Живот в миналото: Предполага нездравословно фокусиране върху минали връзки или преживявания, което пречи на напредъка на настоящите взаимоотношения.

 • Идеализиране на минали любови: Показва склонност към идеализиране на бивши партньори или връзки, което води до нереалистични очаквания в настоящето.

 • Трудност да продължите напред: Отразява предизвикателствата, свързани с освобождаването от минали романи, което може да повлияе на здравето на настоящите взаимоотношения.

 • Необходимост да приемете настоящето: Насърчава фокусирането върху настоящата връзка, като признава, че макар миналото да е значимо, е важно да се живее в настоящето.

 • Балансиране на спомените с реалността: Настоява за балансиран подход към миналите и настоящите взаимоотношения, като се поучава от миналите преживявания, без да им позволява да засенчват настоящата радост и връзка.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Присъединете се към нашия списък с имейли, за да получавате последните новини, продукти и актуализации от нашия екип.

Абнирахте се успешно!

Pin It on Pinterest

Сподели