Изберете страница

Страшният Съд – Таро Значение

ное. 15, 2023 | Карти Таро

Страшният Съд: Описание и Символика

Картата „Страшният съд“ изобразява мощна сцена с ангелска фигура, която надува тръба от облаците над нея, сигнализирайки за време на разплата или пробуждане. Долу хора на различна възраст и на различни етапи от живота се издигат от гробовете си с протегнати ръце, готови да приемат призива и да бъдат съдени. Това изображение символизира прераждането, вътрешния призив и трансформацията.

Ангелът олицетворява по-висше призвание или съзнание, приканвайки човека да се издигне на ново ниво на осъзнаване. Тръбата означава силата на призива за действие, пробуждане на истинската същност или на по-висша цел. Флагът на тръбата, който често носи кръст, символизира равновесие и възкресение.

Хората, които се издигат от гробовете, показват освобождение от минали ограничения и готовност да се приеме нова фаза на съществуване. Тяхното разнообразно представяне подсказва, че този призив към трансформация и съдба е универсален, надхвърлящ възрастта и житейските обстоятелства.

Картата е разположена на фона на обширни планини, което подсказва за трайния характер на истината и дългото пътуване към просветление и самореализация. Изгряващото слънце между върховете символизира новото начало и зората на разбирането.

Страшният Съд е карта на размисъла, която подтиква към оценка на минали действия и мисли в светлината на висшата мъдрост. Тя насърчава приемането на промяната, търсенето на истината и приемането на миналите постъпки и техните последствия. Тази карта е мощно напомняне за трансформиращата сила на истината, за неизбежността на промяната и за освобождението, което идва със самореализацията.

РЕКЛАМА

Безплатно Таро Гледане

Изтеглете карта Таро за деня, Карта "За и Против", 3 Карти Таро , Ангелско Таро или пък Любовно Таро и разберете какво искат да ви кажат картите.

Изправено и обърнато значение на „Страшният Съд“

Картата „Страшният съд„, която е важен елемент от 78-те карти таро, символизира пробуждане, прераждане и критичен момент на самоанализ. Като карта от главната аркана тя подчертава темите за вътрешния призив, опрощението и трансформацията. Свързана с планетата Плутон и елемента Огън, тази карта отразява темите за дълбока промяна, обновление и пречистване на старите пътища. Тя следва картата Слънцето, олицетворяваща просветлението и радостта, и предшества картата Светът, която е кулминацията на пътуването с таро.

Значение при изправената позиция

 • Пробуждане: Картата Страшният съд в изправено положение сигнализира за пробуждане или прозрение, което води до значителна трансформация.

 • Прераждане: Тя представлява отхвърляне на старата идентичност или начин на живот в полза на ново начало.

 • Самооценка: Време за критичен самоанализ и разбиране на минали действия и техните последствия.

 • Отговаряне на по-висш призив: Тази карта може да показва, че се вслушвате в по-висша цел или призвание.

 • Прошка и опрощение: Предполага период на освобождаване от минала вина и поемане по пътя на изкуплението и прошката.

Значение при обърната позиция

 • Пренебрегване на призива: В обърнато положение Преценката може да означава отказ да се признае вътрешният глас или истинският път.

 • Застой: Означава липса на напредък поради нежелание за размисъл или промяна.

 • Съмнение в себе си: Предполага период на съмнение относно решенията или пътя на човека, което води до нерешителност.

 • Неразрешени въпроси: Може да показва задържаща се вина, нерешени проблеми от миналото или неспособност да се преодолеят стари модели.

 • Осъждане или критика: Може да сочи и период, в който човек е прекалено критичен към себе си или към другите, което пречи на личностното израстване.

РЕКЛАМА

Страшният Съд: Любовно Значение

В контекста на любовта, картата „Страшният Съд“ представлява критични моменти на трансформация, самоосъзнаване и потенциал за обновяване на взаимоотношенията. Тя означава време на дълбока промяна, в което минали действия и решения в любовта се поставят на фокус, предлагайки възможности за растеж и по-дълбоки връзки.

Изправено положение

Когато Страшният съд се появи в изправено положение в любовно четиво, тя символизира важна фаза на оценка и пробуждане в рамките на една връзка.

 • Преоценка: Тази карта показва период на преоценка на връзката, разбиране на нейната истинска стойност и на това, което тя предлага и на двамата партньори.

 • Обновление: Картата подсказва потенциал за ново начало или съживяване в любовта, за освобождаване от старото, за да се постави ново начало.

 • Прошка и изцеление: Изправената присъда може да показва време на прошка, разбиране и изцеление на минали рани в една връзка.

 • Отговаряне на дълбок зов: Това може да представлява разпознаване и действие по отношение на по-дълбоки, по-значими желания и нужди в рамките на една връзка.

 • Кармични отношения: Тази карта често посочва взаимоотношения, които имат по-дълбоко духовно или кармично значение, предлагайки уроци и израстване.

Обърнато положение

Когато е обърната, картата Страшният съд в любовните четения може да подчертае предизвикателствата пред придвижването напред или проблемите, които се нуждаят от разрешаване.

 • Избягване: Обърнатата карта „Съдба“ може да подсказва избягване на необходимите оценки или промени в дадена връзка.

 • Застой: Показва период на застой, в който старите модели продължават без напредък или решение.

 • Неразрешени въпроси: Може да сочи нерешени проблеми или багаж от миналото, които пречат на развитието на връзката.

 • Страх от промяна: Картата може да представлява страх или нежелание да се приемат необходимите промени във връзката.

 • Неправилно общуване: Предполага проблеми в разбирането или съобщаването на по-дълбоки нужди и желания, което води до неудовлетвореност или прекъсване на връзката.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Присъединете се към нашия списък с имейли, за да получавате последните новини, продукти и актуализации от нашия екип.

Абнирахте се успешно!

Pin It on Pinterest

Сподели