Изберете страница

Звездата – Таро Значение

ное. 14, 2023 | Карти Таро

Карта Звездата: Описание и Символика

Картата „Звездата“ е символ на надежда, вдъхновение и спокойствие в колодата Таро. На нея е изобразена спокойна сцена, в която фигура, обикновено жена, излива вода в басейн и на земята под звездно небе. Тази карта е изпълнена със спокойна и оптимистична символика.

Фигурата в картата Звезда често се изобразява като грижовно присъствие, което означава изцеление и обновление. Тя излива вода, символизирайки потока на емоциите, интуицията и духовното подхранване. Този акт представлява попълване и балансиране на емоционалната и физическата сфера.

Звездите в небето, включително една голяма централна звезда, заобиколена от по-малки, символизират напътствие, вдъхновение и чувство за надежда. Голямата звезда символизира фокусирането върху висша цел или призвание, а по-малките звезди символизират многото по-малки стъпки и прозрения, които водят до постигането на висшите цели.

Естествената обстановка на картата Звезда показва завръщане към състоянието на естествена благодат, простота и чистота. Тя е напомняне за мира и яснотата, които човек може да намери, когато е в хармония с истинската си същност и с Вселената.

Срещата с картата Звезда предполага период на спокойствие, яснота и обновена цел. Означава наличието на надежда в условията на изпитания и важността на това да останем свързани с вътрешното си ръководство и интуиция. Тази карта насърчава вярата в бъдещето и преследването на стремежите с чувство на спокойствие и увереност. Тя ни напомня, че след всяка буря има завръщане към мира и хармонията и че всеки от нас е воден от светлината на своята лична звезда.

РЕКЛАМА

Безплатно Таро Гледане

Изтеглете карта Таро за деня, Карта "За и Против", 3 Карти Таро , Ангелско Таро или пък Любовно Таро и разберете какво искат да ви кажат картите.

Изправено и обърнато значение на „Звездата“

Звездата, седемнадесетата карта в колодата от 78 карти таро, представлява надежда, вдъхновение и духовно прозрение. Това е карта на дълбока, подмладяваща връзка с вътрешната мъдрост и с Вселената. Съобразена с астрологичния знак Водолей и елемента Въздух, Звездата се свързва с темите за иновации, хуманизъм и по-широки перспективи. Преди нея в последователността на Таро се намира Кулата, която олицетворява внезапните сътресения, а след нея е Луната, символизираща изследването на подсъзнанието.

Значение при изправената позиция

 • Надежда и оптимизъм: В изправено положение Звездата означава чувство на надежда, вдъхновение и положителни перспективи за бъдещето.

 • Духовно прозрение: Тя показва период на духовно просветление и дълбока връзка с интуицията и вътрешната мъдрост на човека.

 • Изцеление и обновяване: Звездата често подсказва период на изцеление, както емоционално, така и физическо, насочвайки човека към подмладяващо чувство на мир и равновесие.

 • Вдъхновение: Звездата представлява фаза на творчество, вдъхновение и преследване на висши цели и стремежи.

 • Напътствия: Тази карта е пътеводна светлина, която насърчава доверието в естествения поток на живота и вярата, че Вселената работи в полза на човека.

Значение при обърната позиция

 • Загуба на вяра: Когато е обърната, Звездата може да подсказва за период на отчаяние, липса на вяра или усещане за откъснатост от духовния път на човека.

 • Обезсърчение: Звездата може да показва период, в който се чувствате без вдъхновение или песимистично настроени за бъдещето.

 • Откъсване: Тази позиция може да представлява чувство за липса на връзка с вътрешната същност или с Вселената, което води до усещане за изолация.

 • Неосъществени надежди: Обърнатата звезда може да означава несбъднати надежди или мечти или усещане, че насоките, които човек търси, са недостижими.

 • Закъсняло изцеление: Звездата може да отразява забавяне на процеса на изцеление – емоционално, физическо или духовно, което подсказва необходимостта от търпение и вътрешен размисъл.

РЕКЛАМА

Звездата: Любовно Значение

В контекста на любовта звездата представлява надежда, обновление и дълбока, духовна връзка във взаимоотношенията.

Изправено положение

Когато Звездата се появи в изправено положение в любовно четене, тя подсказва период на оптимизъм и емоционално подмладяване на връзката.

 • Обновена надежда: Тази карта означава подмладяване на надеждата и положителните очаквания в любовта.

 • Духовна връзка: Тя показва дълбока, душевна връзка между партньорите, при която връзката носи усещане за мир и просветление.

 • Изцеление: Звездата символизира изцеление след период на сътресения, което подсказва, че връзката навлиза в по-хармонична фаза.

 • Спокойствие и баланс: Звездата предполага спокойно и балансирано партньорство, в което и двамата се чувстват емоционално подхранени и подкрепени.

 • Мечти и стремежи: Картата насърчава преследването на общи мечти и стремежи, като засилва чувството за единство и взаимно израстване.

Обърнато положение

Когато Звездата се появи в обърнат вид в любовно четене, това може да означава предизвикателства при поддържането на оптимизма и връзката във връзката.

 • Загуба на надежда: Връзката може да преминава през фаза, в която е трудно да се поддържат надеждата и оптимизмът.

 • Прекъсване на връзката: Възможно е да има усещане за духовна или емоционална несвързаност между партньорите, което води до чувство за изолация във връзката.

 • Предизвикателства за изцеление: Тази позиция може да показва трудности при изцеляването на минали болки или недоразумения, което удължава емоционалния дискомфорт.

 • Нереализирани желания: Тази позиция може да подсказва за неизпълнени мечти или очаквания във връзката, което води до разочарование.

 • Нужда от вътрешен размисъл: Обърнатата звезда може също така да означава, че всеки от партньорите има нужда да се съсредоточи върху собственото си вътрешно израстване и изцеление, за да възстанови баланса във връзката.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Присъединете се към нашия списък с имейли, за да получавате последните новини, продукти и актуализации от нашия екип.

Абнирахте се успешно!

Pin It on Pinterest

Сподели